Barcelona

L'alcalde d'Horta i l'advocat dels familiars dels bombers morts aplaudeixen la imputació de Delta Zero

Les reaccions a la imputació del responsable de l'operatiu d'extinció del foc d'Horta no han trigat a arribar, des de totes les parts i en tots els sentits. L'alcalde d'Horta de Sant Joan, on es va produir l'incendi en què van morir cinc bombers, s'ha mostrat satisfet per la decisió de la jutge, que també ha aplaudit l'advocat dels familiars dels bombers morts. Mentrestant, la Generalitat s'ha limitat a mostrar el seu "respecte" a la instrucció del cas. CiU ha demanat a Montilla que cessi el conseller Joan Saura i el número 2 del seu departament, Joan Boada. I el candidat d'ERC, Joan Puigcercós, també s'ha manifestat i ha demanat respecte pel cos dels Bombers.

Actualitzat
La imputació del responsable dels bombers de l'operatiu del foc d'Horta de Sant Joan, Carles Font, no ha deixat les parts indiferents. L'alcalde d'aquesta localitat de la Terra Alta, Àngel Ferràs, ha assegurat que "s'està fent justícia" i s'ha mostrat poc sorprès per la decisió de la jutge. El batlle, que des del primer moment va ser molt crític amb l'actuació d'Interior, ha dit que la jutge és "responsable" i que "està fent la feina que havia de fer".

Qui també ha celebrat la imputació de Carles Font ha estat l'advocat dels familiars dels bombers morts, Pau Simarro, que ha explicat que aquesta imputació dóna un gir al cas. Els sindicats CCOO i UGT han aplaudit també la decisió de la jutge.

CiU demana el cessament de Saura i Boada

Des de CiU, el portaveu parlamentari, Oriol Pujol, ha assegurat que aquesta imputació "posa de manifest que el Departament d'Interior va amagar informació a la comissió d'investigació al Parlament de Catalunya", i ha demanat al president, José Montilla, que cessi el conseller d'Interior, Joan Saura, i el número dos del seu departament, Joan Boada. ERC també s'hi ha pronunciat. El seu candidat, Joan Puigcercós, ha mostrat el seu suport i respecte al cos dels Bombers.

La Generalitat, en canvi, s'ha limitat a mostrar el seu "respecte" per la instrucció judicial i, en un comunicat, la conselleria d'Interior ha volgut recalcar que l'incendi va ser provocat. Afegeixen que la imputació de Carles Font és per "garantir i no disminuir" els seus drets de defensar-se sobre les acusacions que se li han fet.

Anar al contingut