Un dels cotxes amb les rodes punxades a Verges
Un dels cotxes amb les rodes punxades a Verges

L'alcalde de Verges, acusat d'odi a la Guàrdia Civil per les punxades de rodes

Ignasi Sabater va dir que sospitava que agents d'aquest cos estaven darrere la punxada massiva de rodes de l'octubre

RedaccióActualitzat

La fiscalia de Girona ha denunciat l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, acusant-lo d'incitació a l'odi

Sabater, segons la fiscalia, hauria acusat la Guàrdia Civil d'estar al darrere de la punxada massiva de rodes que hi va haver a Verges i altres poblacions del Baix Empordà els dies 2 i 3 d'octubre. 

 

En declaracions a diversos mitjans, Sabater va dir que no li extranyaria que fos la Guàrdia Civil, arran del que havia passat durant la jornada del referèndum. 

"De dia van uniformats i de nit van incontrolats. Crec que sí que té a veure amb el que va passar el diumenge 1 d'octubre, que van intentar entrar al poble i vam bloquejar l'entrada amb tractors, jardineres i cotxes." 

 

La fiscalia argumenta, en la denúncia, que aquestes manifestacions són "absolutament infundades" i pretenien "generar i/o incrementar l'animadversió dels receptors de les mateixes cap als agents". 

L'atestat de la Guàrdia Civil en què es basa la denúncia afirma, a més, que, per part de l'independentisme, s'ha "creat un clima d'hostilitat cap als cossos actuants, Guàrdia Civil i CNP".

També recorda que la denúncia presentada arran d'aquesta punxada massiva de rodes va quedar arxivada "sense que es pogués determinar l'autoria dels fets i sense cap indici que indiqui que el seu autor pertanyés al cos de la Guàrdia Civil".

 

Per tot plegat, la fiscalia parla de delicte d'odi basat en "la pertinença dels afectats a la nació espanyola i al cos de la Guàrdia Civil".

Un jutge de la Bisbla d'Empordà ha admès a tràmit la denúncia i ja investiga el cas

La CUP, formació a la qual pertany Sabater, ja li ha expressat el seu suport i ha declarat que la investigació judicial "respon, un cop més, a la persecució política de l'estat espanyol a tot el moviment independentista". 

Es dona la cirumstància que, uns dies després, el 12 d'octubre, Ignasi Sabater va denunciar que va rebre una amenaça telefònica en què li van dir que primer "s'havien punxat rodes, ara es punxarien panxes".

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut