El polèmic monument franquista, al mig del riu Ebre
El polèmic monument franquista, al mig del riu Ebre
Barcelona

L'alcalde de Tortosa diu que el debat del monument franquista "està mort"

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, de Convergència i Unió, ha defensat que la decisió de no retirar el monument franquista del riu Ebre és àmpliament compartida a Tortosa. L'alcalde ha afirmat que a Tortosa hi ha "suport absolutament majoritari" a l'argument que es tracta d'una polèmica falsa i que no està entre les prioritats dels tortosins, i ha afegit que "el debat està mort" a la població i "es vol extrapolar". Ho ha dit als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio" després que aquest dilluns el ple de l'Ajuntament va decidir mantenir el monument -el més gran de caire franquista que queda a Catalunya- al seu lloc, al mig del riu Ebre.

Actualitzat
Ferran Bel, alcalde de Tortosa, ha insistit a atribuir a interessos electoralistes la polèmica que s'ha obert per la decisió recent del ple de l'Ajuntament de no retirar el monument franquista que hi ha al riu Ebre a la ciutat. Bel ha assegurat que "són gestos de cara a la galeria en un moment electoral per tapar altres qüestions".

L'alcalde ha afirmat que la població de Tortosa coneix cadascun dels regidors de Convergència i "i saben quina és la nostra trajectòria", en resposta als que, segons ell, els acusen de "ser de dretes, feixistes, botiflers". "També saben quina és la trajectòria dels que tenen doble discurs, quan són al govern i quan són a l'oposició", ha afegit en referència al grup municipal del PSC, que durant els vuit anys que va governar la ciutat no va proposar retirar-lo.

Per Bel, a més, mantenir el monument no incompleix la llei de memòria històrica, un dels motius que esgrimia la moció popular impulsada pel Casal Panxampla i avalada per 850 firmes, que va ser rebutjada amb els vots de CiU i el PP. PSC, Esquerra i Iniciativa hi van donar suport.
Anar al contingut