Maties Serracant, alcalde de Sabadell (ACN)
Maties Serracant, alcalde de Sabadell (ACN)
Sabadell

L'alcalde de Sabadell, investigat per prevaricació: "Ens denuncien per fer bé la feina"

L'empresa de la neteja SMATSA es querella contra Serrancat i set persones més

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i 7 persones més hauran d'anar a declarar al jutjat com a investigats per un suposat delicte de prevaricació. És el resultat de la querella que ha presentat contra ells SMATSA, l'empresa de neteja de la ciutat.

L'Ajuntament va obrir cinc expedients contra l'empresa per irregularitats en la facturació i per no complir amb el contracte tant de recollida de residus com de neteja.

SMATSA ha recorregut per via administrativa aquests expedients, però també ha obert la via penal perquè assegura que l'Ajuntament menteix.

Serracant (Crida per Sabadell) diu que els han denunciat justament per "fer la feina" que els pertoca i ha insistit que continuaran fiscalitzant l'empresa concessionària:

"Ens han denunciat per fer bé la feina que toca. No som els primers a qui els cau una querella per dur a terme aquesta tasca que, de vegades, suposa tocar privilegis. No canviarem el rumb, perquè és la nostra obligació fiscalitzar, assegurar, el compliment d'aquestes obligacions."


A més d'ell, estan citats a declarar tres regidors, tres tècnics i un assessor extern.


El cas arrenca el gener de l'any passat, quan l'equip de govern va acusar l'empresa d'uns suposats sobrecostos de prop de 6,5 milions d'euros.

La companyia acusa el consistori d'intentar rescindir-los el contracte al marge dels procediments legals. Eugenio Díaz, director general del grup Àgora-SMATSA, diu que només volen reunir-se amb el consistori:

"Nosaltres intentem per tots els mitjans el que fa més de dos anys que reclamem. Una simple reunió amb l'Ajuntament. Ni tan sols d'igual a igual, encara que sigui per demanar explicacions. Una simple reunió per poder contrastar informació".

El PP, el PSC i Cs han exigit dimissions, però l'equip de govern ha deixat clar que no n'hi haurà i que confien que la querella tingui un recorregut curt.

El precedent del 2015

Serracant ha diferenciat el cas de la investigació -que va quedar arxivada- del 2015, quan era tinent d'alcalde, per suposat tràfic d'influències en la cessió d'un local.

En aquell moment va dimitir i va recuperar les competències quan es va resoldre el tema. Segons ha dit, aleshores "no comptava amb tota la informació disponible i ens va agafar de sorpresa".

 

 

ARXIVAT A:
Corrupció
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut