Carles Pellicer, alcalde de Reus (foto: Convergència)
Carles Pellicer, alcalde de Reus (foto: Convergència)

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el primer citat a declarar per l'1-O

També han rebut la citació de la fiscalia l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i el de Deltebre, Lluís Soler

RedaccióActualitzat

El alcaldes que donen suport a l'1-O han començat a rebre les citacions per declarar davant la fiscalia. El primer és l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. També l'ha rebut l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i el de Deltebre, Lluís Soler.

La fiscalia ha citat a declarar l'alcalde de Reus el pròxim dijous dia 21 de setembre a dos quarts de deu del matí. Pellicer, del PDeCAT, ha rebut la citació aquest divendres al migdia just després de presidir el plenari municipal.

L'alcalde d'Amposta, d'Esquerra, està citat a declarar després, el dia 21 a dos quarts d'una del migdia.

L'alcalde de Deltebre, del PDeCAT, està citat a declarar el dilluns 25 a les onze del matí.

El mapa dels municipis compromesos amb l'1-O

En la citació, el fiscal recorda que els crida a declarar en qualitat d'investigats i que han de comparèixer acompanyats d'un advocat.

La citació dels aforats

Què passarà amb els alcaldes que també són diputats al Parlament o al Congrés i que, per tant, tenen la condició d'aforats? El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha donat ordres al fiscal superior de Catalunya i al fiscal cap de la sala penal del Tribunal Suprem perquè citi aquests alcaldes.

N'hi ha cinc casos: quatre diputats al Parlament i un més al Congrés. Són els alcaldes de Mollerussa, Marc Solsona; la Seu d'Urgell, Albert Batalla; Valls, Albert Batet; Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, presidenta de l'AMI. Davant la Fiscalia del Suprem citaran a declarar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que és diputat al Congrés. Tots són del PDeCAT.

Ordre del fiscal general de l'Estat

El fiscal general de l'Estat va ordenar als fiscals de Catalunya que citessin a declarar els alcaldes que han firmat el decret de suport de l'1-O.

A més, Maza ordenava als Mossos d'Esquadra que, en cas que no compareguin, els detinguin i els portin a la fiscalia en compliment de les seves funcions de policia judicial.

Anar al contingut