Nova York

L'alcalde de Nova York es gastarà fins a 140 milions de dòlars per sortir reelegit

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, gastarà en la campanya per a la seva reelecció -el 3 de novembre-, una xifra estimada d'entre 110 i 140 milions de dòlars, convertint-se així en el polític que més diners haurà invertit en la seva aposta per a un càrrec públic en la història dels Estats Units. De moment, Bloomberg s'ha gastat 85 milions de dòlars, la majoria de la seva butxaca. La suma total dels seus tres candidatures a l'alcaldia des de l'inici de la seva carrera política supera els 250 milions de dòlars, una xifra que supera de molt la despesa realitzada per magnats com Jon S. Corzine, Steve Forbes o Ross Perot en les seves respectives apostes per aconseguir un càrrec públic, bé en el Senat o a la Casa Blanca.

Actualitzat
"No he vist res semblant. Bloomberg juga en una altra divisió", afirma l'experta en Ciències Polítiques de la Universitat de Yale, Jennifer A. Stein. I és que Michael Bloomberg és fundador i propietari de la companyia de programari financer del seu mateix nom, i la seva fortuna personal s'estima en 16.000 milions de dòlars.

Davant les crítiques de despesa excessiva, el portaveu de la campanya de Bloomberg, Howard Wolfson, ha defensat que, gràcies al poder econòmic de l'alcalde novaiorquès, "no necessita acceptar ni un cèntim procedent d'interessos especials". Però diversos grups de pressió han condemnat els "principis antidemocràtics" dictats per Bloomberg en modificar la llei electoral per presentar-se a la reelecció i ampliar considerablement la despesa màxima que fins ara estava permesa en campanya.

L'equip de campanya de Bloomberg el componen més de 100 empleats, una quantitat de personal que supera el 97% dels negocis de la ciutat de Nova York. Les despeses estimades per a la publicitat televisiva de la seva campanya ascendeixen a 48 milions de dòlars.
Anar al contingut