Dionís Guiteras al seu despatx de l'alcaldia de Moià

L'alcalde de Moià ordena a la policia local restituir els cartells de l'1-O retirats

La Fiscalia respon, en poques hores, amb una querella per desobediència, amenaces i coaccions contra l'alcalde

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC), ha firmat un decret pel qual ordena a la policia local de la ciutat "la restitució immediata als llocs on estaven col·locats diversos cartells de propaganda" del referèndum de l'1-O.

Guiteras denuncia l'ús que l'estat espanyol fa de les policies municipals. En el decret, que ha fet públic en una piulada, diu que els agents no estan a les ordres de la fiscalia: "les ordres només es donen des de l'alcaldia i des del poble".

 


 

L'alcalde de Moià lamenta que "l'Estat situï les policies locals enmig del seu foc creuat i les utilitzi per fer una cosa que l'Estat ja sap que la Guàrdia Urbana no pot fer".

En aquest sentit, Dionís Guiteras s'ha afegit a la petició de diversos alcaldes perquè la fiscalia deixi sense efecte l'ordre que obliga les policies locals a actuar contra l'1-O.

La Fiscalia respon amb una querella

En poques hores la Fiscalia General de l'Estat ha respost  al decret de Guiteras amb una querella criminal per desobediència, amenaces i coaccions.

El text del decret, Dionís Guiteras adverteix que si "en el termini de 24 hores" l'ordre no ha estat complerta "prendrà les mesures oportunes d'acord amb la legalitat vigent", després de considerar que la retirada de cartells representa una "obstaculització de les llibertats públiques, insubordinació cap a l'autoritat de l'alcalde i desobediència a les instruccions legítimes donades per aquest".

La Fiscalia entén que Guiteras pretén fer enrere la decisió del jutge sobre el referèndum de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut