Polèmica a Mataró al voltant del referèndum
Polèmica a Mataró al voltant del referèndum
Mataró

L'alcalde de Mataró atura l'operativa electoral de l'1-O després de la decisió del TC

El socialista David Bote va decidir activar, ahir, els mecanismes per posar les urnes, contràriament a la posició del PSC; però va anunciar que faria marxa enrere si el TC rebutjava la llei del referèndum.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Mataró, el socialista David Bote, ha aturat avui l'operativa electoral per a l'1 d'octubre després de la resolució del Tribunal Constitucional, que tomba la llei i la convocatòria del referèndum. Ahir, en contra dels criteris fixats pel PSC, Bote va decidir activar l'operativa necessària per posar les urnes per al referèndum, però aquest matí ja ha ordenat frenar-la adduint que ara mateix és "il·legal".

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, l'alcalde ha remarcat que les regles del joc han canviat i que ha complert amb el guió previst: "Simplement hi havia reserva del grup de treball que organitza les eleccions, i avui ja s'ha cancel·lat". Malgrat tot, Bote recorda que no és responsabilitat dels Ajuntaments "posar o treure urnes", i lamenta que s'intenti fer creure el contrari.

Bote ha explicat que no respondrà el requeriment de la Generalitat per a la cessió d'espais per al referèndum, i que haurà de ser el govern que designi els locals a la capital del Maresme. "Ni contestarem ni farem cap acció administrativa, perquè seria una il·legalitat", ha dit Bote.

 

 

Ahir al vespre, el ple municipal va aprovar una moció de suport al referèndum que insta el govern municipal a col·laborar amb la Generalitat, però que l'alcalde ja ha descartat. El text, el van presentar els grups de CiU, ERC i la CUP, i va rebre també el suport de Volem. ICV-EUiA s'hi va abstenir i el PP, PSC i PxC van votar-hi en contra, mentre que Ciutadans no va participar en la votació i va abandonar la sala de plens. Davant de l'ajuntament, hi va haver una concentració a favor de l'1-0, amb pancartes crítiques per l'actitud de David Bote i del seu partit.

Anar al contingut