Sant Ignasi de Loiola
Sant Ignasi de Loiola.
Manresa

L'alcalde de Manresa s'adreçarà al nou papa per demanar-li que visiti la capital del Bages

La capital del Bages vol aprofitar els seus vincles amb la companyia de Jesús per intentar que el nou pontífex hi faci una visita pastoral.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'adreçarà al nou papa per demanar-li que visiti la capital del Bages per la seva relació amb l'orde jesuïta.

La regidora de Turisme, Sílvia Gratacós, ha explicat que, des de l'elecció del nou pontífex, s'ha incrementat "notablement" l'interès pel camí Ignasià, una ruta de 647 km que segueix els passos de Sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, des del País Basc.

L'any 1522, el llavors militar Íñigo López de Loiola va decidir canviar de vida i va començar un pelegrinatge a Jerusalem. De camí, va passar per Manresa tot venint de Montserrat i s'hi va estar entre el 25 de març i principis de febrer del 1523 en una senzilla cova ara coneguda com la Santa Cova o la Cova de Sant Ignasi, una balma oberta sobre el riu Cardener. Allà s'hi va recollir per fer oració i va escriure el llibre "Exercicis espirituals".

El llegat d'aquest religiós a la capital del Bages fa que avui en dia persones d'arreu del món s'hi apropin per entendre l'experiència del sant. L'alcalde Junyent vol que un dels pròxims turistes que visitin la ciutat sigui el papa Francesc i per això, li ho demanarà. "Si aconseguim que vingui, ha destacat la regidora de Turisme, aconseguirem que Manresa se situï al món."

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut