Captura d'un vídeo dels aldarulls penjat a internet. (Foto: ACN)
Captura d'un vídeo dels aldarulls penjat a internet. (Foto: ACN)
Lloret de Mar

L'alcalde de Lloret proposa que les discoteques tanquin més d'hora

L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, vol avançar l'horari de tancament de les discoteques per evitar que hi hagi aldarulls com els de la matinada de dilluns, en què 400 turistes es van enfrontar a la policia. Codina (CiU) creu que aquesta és una de les vies per "reconduir el model d'oci nocturn" del municipi. A banda, vol provar ordenances municipals que prohibeixin la prostitució al carrer i dormir als vehicles particulars, una pràctica habitual entre els joves del sud de França que visiten Lloret. L'alcalde també ha parlat amb el conseller d'Interior, Felip Puig, per reforçar la presència policial a la zona. La idea és que les mesures estiguin llestes de cara a l'estiu que ve.

Actualitzat
Codina vol evitar que es repeteixi una batalla campal com la de dilluns. "Ha arribat l'hora de reconduir el nostre model d'oci nocturn per eradicar la mala imatge que han generat els conflictes derivats d'aquest tipus de turisme", ha afirmat l'alcalde aquest dimarts.

El cap del govern municipal ha rebutjat que les discoteques tanquin més tard perquè "això provocaria la proliferació d''after hours'". En canvi, és partidari de prohibir dormir al cotxe. "Aquest tipus de turisme no és desitjable, provoquen aldarulls i dormen al vehicle particular", ha argumentat Codina.

Un altre fet que vol combatre és la venda d'alcohol a menors de 18 anys, pel qual ja s'han obert diverses actes, així com la venda d'alcohol de mala qualitat a preus molts baixos.

Després de parlar amb Interior, l'alcalde de Lloret ha confirmat un reforç de la presència policial de nit i a la zona de discoteques, concentrada a l'avinguda Just Marlés. Segons ha dit, hi haurà "cinc o set" furgonetes dels Mossos d'Esquadra i també més agents al torn de la policia local durant el mes d'agost.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut