L'alcalde de Lleida, Àngel Ros
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, nomenat ambaixador a Andorra

Actualitzat

El Consell de Ministres d'aquest divendres ha nomenat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, nou ambaixador d'Espanya a Andorra. Tal com ja s'havia anunciat, Ros rellevarà en el càrrec el diplomàtic barceloní Manuel Montobbio, que era ambaixador al país pirinenc des de juliol del 2014 i que el passat 27 de juliol va ser nomenat pel Consell de Ministres ambaixador d'Espanya al Consell d'Europa.

Ros, que és president del PSC des de 2014, va accedir a l'alcaldia de Lleida el 2004 i va revalidar el càrrec d'alcalde el 2007, 2011 i 2015. En els dos primers mandats va governar amb majoria absoluta i, en les últimes eleccions va necessitar el suport de Ciutadans i PP per seguir governant. A més, va ser diputat del PSC al Parlament en la X legislatura, entre desembre del 2012 i gener del 2014.

 

 

Reunió la setmana que ve per decidir el substitut

Ros formalitzarà aquest dissabte la renúncia com a alcalde de Lleida. La Federació del PSC de Lleida es reunirà la setmana que ve per concretar el procés a seguir per elegir substitut de Ros a l'alcaldia. Un cop s'ha confirmat el seu nomenament, l'executiva del PSC a Lleida haurà de decidir el procés d'elecció del substitut de l'encara alcalde de Lleida.

Una possibilitat és que l'elecció es pugui dur a terme mitjançant un procés de primàries o una assemblea. Entre els candidats que sonen amb més força per ocupar el càrrec de Ros hi ha Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, primera i segon tinents d'alcalde de la Paeria, respectivament.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut