Pintades contra l'ERO d'Ercros a la carretera d'accés a Flix (Foto: ACN)
Pintades contra l'ERO d'Ercros a la carretera d'accés a Flix (Foto: ACN)
Flix

L'alcalde de Flix amenaça amb denunciar Ercros per contaminació si no negocia abans de divendres

L'alcalde de Flix adverteix que denunciarà els abocaments contaminants d'Ercros si l'empresa no negocia l'ERO, que deixa sense feina tres quartes parts de la plantilla de treballadors. En unes declaracions a Catalunya Informació, Marc Mur reclama una reunió abans d'aquest divendres.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Flix, Marc Mur, està disposat a arribar on calgui per intentar que Ercros reconsideri la seva decisió de deixar al carrer el 75% de la plantilla de la companyia. L'alcalde ha explicat a Catalunya Informació que pensa denunciar abocaments contaminants al polígon industrial si no s'asseu a negociar amb el Departament d'Empresa i Ocupació per reconduir l'ERO.

Mur vol fer pagar a Ercros la responsabilitat ambiental del grup químic, que fins ara s'ha perdonat a canvi de mantenir els llocs de treball. L'alcalde de Flix dóna de termini aquesta setmana abans de denunciar-ho públicament. "Si l'empresa ens escolta sap perfectament de què estem parlant. Per tant, són arguments que hi ha sobre la taula per motivar l'empresa, com a mínim, a acceptar la intermediació de la Generalitat i asseure's a parlar. Si marxa, si se'n va, que s'apliqui aquest principi amb totes les conseqüències: qui contamina paga".

La denúncia de Mur podria referir-se a la contaminació de més de vint hectàrees al polígon industrial, que fins ara no s'havia fet pública. L'alcalde també vol exigir que s'obligui a Ercros a pagar els més de deu milions d'euros de la sentència per la contaminació amb llots tòxics a la llera de l'Ebre.

Mentrestant, els treballadors han decidit mantenir la vaga indefinida contra l'ERO. La decisió es va adoptar després de la protesta que treballadors i veïns d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre van traslladar aquest dilluns a la seu de la companyia a Barcelona.


Anar al contingut