Sant Andreu de la Barca

L'alcalde de Dosrius, davant la Guàrdia Civil per "desobediència" l'1-O

Marc Bosch, que s'ha acollit al dret a no declarar, va rebre diversos cops en una càrrega policial a l'escola del poble durant la jornada del referèndum

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch, ja estava investigat per la fiscalia per col·laborar amb el referèndum, amb 700 alcaldes més. Ara, però, la Guàrdia Civil també l'investiga pel que va passar el mateix 1 d'octubre.

Ell i un dels seus regidors, Eduard Garcia, tots dos d'Esquerra Republicana, estaven citats a declarar per un possible delicte de desobediència i resistència greu a l'autoritat.

 


 

Bosch i Garcia s'han acollit al dret de no declarar. La citació la van rebre ahir al migdia.  

"Ahir ens vam quedar estupefactes, perquè el que vam fer va ser una resistència pacífica. El que vaig intentar va ser evitar la càrrega policial que hi havia hagut al matí a Canyamars, evitar que tornessin a fer mal a la gent, però no vaig poder parlar amb ells perquè va començar la càrrega policial."

Els fets van passar a l'Escola Castell, aquell dia l'únic col·legi electoral de Dosrius. Com en molts altres llocs, la Guàrdia Civil es va trobar desenes de persones defensant les urnes, encapçalades per l'alcalde.

És dels que va sortir més malparat de les càrregues. Ulleres trencades, cops de porra a diverses parts del cos i collaret cervical. En sortir d'Urgències, va anar a posar una denúncia.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut