Pla mig de l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, davant la façana de la Paeria de Cevera amb el domàs del 'Sí' al balcó. Imatge del 13 d…
Pla mig de l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, davant la façana de la Paeria de Cevera amb el domàs del 'Sí' al balcó. Imatge del 13 de setembre del 2017. (Horitzontal)

L'alcalde de Cervera compara amb la dictadura l'orde de la Fiscalia d'investigar als batlles que donen suport a l'1-O

ACN Cervera.-L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha manifestat en declaracions a l'ACN "estupefacció" davant "la reacció desproporcionada de l'estat espanyol" i ha comparat l'ordre de la Fiscalia d'investigar els més de 700 batlles que van signar el decret de suport a l'1-O amb la dictadura franquista. Tot i reconèixer que era petit quan va morir Franco, Royes assegura que li recorda "a aquells NODOs en blanc i negre i a algunes situacions que havien viscut o que ens explicaven els pares i avis". L'alcalde considera que "Espanya està demostrant ser un estat absolutament antidemocràtic" i, per això, "és molt important que el món vegi i s'adoni del que està passant a Catalunya". Ramon Royes s'ha mostrat convençut que "hi haurà un resposta absolutament unitària de tots els alcaldes i de tots els partits que estem a favor del referèndum" i ha deixat clar que "farem tot allò que sigui necessari perquè el dia 1 d'octubre es pugui votar". Per l'alcalde de Cervera, els alcaldes "tenim la idea que el referèndum es farà i farem tot el possible perquè es pugui portar a terme" i deixa clar que "no hi haurà ni un pas enrere".

Davant l'ordre donada per la Fiscalia d'investigar els alcaldes per col·laborar amb l'1-O, Ramon Royes -un dels més de 700 alcaldes que va signar el decret d'alcaldia en suport del referèndum- ha fet una crida a la calma i ha defensat que "el procés l'estem portant molt bé i hem de seguir en aquesta línia". Per l'alcalde de la capital de la Segarra, cal "seguir treballant i pensant de manera intel·ligent, no amb testosterona", i ha volgut deixar clar "que no hi haurà ni un pas enrere". Royes pensa que "el mateix Estat actuant d'aquesta manera se n'està adonant i està internacionalitzant la situació que s'està vivint a Catalunya i fa que el món se n'adoni" i més "després d'una manifestació com la de la darrera Diada amb un milió de persones d'una manera cívica demanant una cosa tan senzilla com és poder votar i exercir la democràcia". "Penso que el món se n'adona i vull pensar que estarà a nostre costat", ha afegit en declaracions a l'ACN.Finalment, l'alcalde ha explicat que en el cas de Cervera en les diferents comtesses electorals hi ha cinc col·legis electorals a la ciutat, tots de titularitat municipal a excepció d'un que depèn de la Generalitat, que serien els mateixos que s'utilitzarien l'1-O, "a no ser que ens arribi alguna altra instrucció des del Govern, ja que estem a la seva disposició", ha assenyalat.

Anar al contingut