Sant Sebastià

L'alcalde de Bildu i el diputat general de Guipúscoa planten els prínceps en un acte a Sant Sebastià

Bildu torna a esquivar la casa reial espanyola. Aquest cop ha estat en un acte a Sant Sebastià amb els prínceps d'Astúries, Felip i Letícia. L'alcalde i el diputat general de Guipúscoa, els dos de la formació abertzale, han decidit no presentar-se a un acte amb els successors de la monarquia per inaugurar el Basque Culinary Center. Els dos representants polítics sí que assistiran a la presentació en societat del centre, quan els prínceps ja hagin marxat.

Actualitzat
Des que Bildu va guanyar l'alcaldia de Sant Sebastià, la capital guipuscoana s'ha convertit en un terreny complicat per a la casa reial espanyola.

La inauguració a la ciutat basca del Basque Culinary Center, la primera facultat d'alta gastronomia de l'estat, ha marcat un nou episodi de l'hostilitat dels abertzales capa la monarquia. Els prínceps d'Astúries han presidit l'acte d'obertura del centre amb una destacada absència: no hi havia ni el representant de la Diputació de Guipúscoa ni l'alcalde.

El diputat general, Martín Garitano, i el batlle de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre, han refusat participar en l'acte mentre hi han estat presents els prínceps d'Espanya. Felip i Letícia han estat acompanyats del lehendakari Patxi López i 200 convidats més.

L'alcaldia de Bildu a Sant Sebastià ja va mantenir un pols amb l'Estat espanyol per despenjar la fotografia del rei de l'Ajuntament. Izaguirre va dir llavors que no era "un símbol que representi la majoria de donostiarres".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut