Municipi de Batea
Municipi de Batea
Batea

L'alcalde de Batea es planteja que el municipi abandoni Catalunya i es faci d'Aragó

El municipi diu que se sent discriminat per la Generalitat i es planteja la possibilitat de marxar de Catalunya apel·lant al dret a decidir

Actualitzat

L'alcalde de Batea, un poble de 2.000 veïns de la Terra Alta, es planteja que el municipi abandoni Catalunya i es faci d'Aragó perquè se sent discriminat per la Generalitat.

Per saber si això és possible, ha demanat reunir-se amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona i també ha sol·licitat una entrevista amb el president de la Generalitat.

L'alcalde Joaquim Paladella, un independent que es va presentar amb les sigles del PSC, es queixa que el govern català no ha complert el compromís de fer una residència d'avis i també que els han imposat parcs eòlics. Per tot plegat, es planteja la possibilitat de marxar de Catalunya apel·lant al dret a decidir:

"No es pot discriminar de nou tot un poble no sé per què: si hi ha interessos polítics o econòmics o perquè no som de l'equip de govern o el que sigui. El que és evident és que si un pot tenir el dret a decidir d'un costat nosaltres podem tenir el dret a decidir per l'altre. S'ha de tenir en compte que ens sentim catalans, molt catalans, i jo en concret sóc molt català."

L'alcalde diu que fins que no sàpiga si hi ha la possibilitat legal d'abandonar Catalunya no farà la consulta entre els 2.000 veïns per prendre una decisió.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut