Xavier Trias, alcalde de Barcelona.
Trias afirma que l'acampada no es pot allargar "eternament". (Foto: ACN)
Barcelona

L'alcalde de Barcelona tolera l'acampada favorable al 9-N a la plaça Catalunya

L'alcalde de Barcelona puntualitza, però, que l'acció, convocada pel col·lectiu Desobeïm per aquest vespre, no es pot eternitzar

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que toleraria acampar a la plaça de Catalunya a manifestants a favor de la consulta sobiranista del 9 de novembre, però no "eternament" perquè, ha subratllat, "hi ha coses que no poden ser". Trias ho ha dit al consistori després de presentar la campanya "Barcelona dóna la cara per la sida", amb el cantant Miguel Bosé, l'exnora de la duquessa d'Alba Genoveva Casanova i el president de la Fundació Lluita contra la Sida, el doctor Bonaventura Clotet.

L'alcalde ha recordat: "Ja he viscut altres acampades", en al·lusió a les del 15-M, que va ocupar justament la plaça de Catalunya durant algunes setmanes i que, finalment, va ser desallotjada pels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra, causant diversos ferits i detencions. Aquest vespre, el col·lectiu Desobeïm es manifesta fins a la plaça Catalunya, on hi vol acampar. Xavier Trias ha dit que les últimes manifestacions massives que s'han fet a favor de la consulta i la independència han estat "pacífiques", i que cal respectar les persones que volen protestar, ja que "hi tenen tot el dret".

Des del PP, el líder del grup municipal, Alberto Fernández Díaz, ha defensat que l'alcalde "té l'obligació de fer complir la llei i les ordenances per a tothom a Barcelona". El dirigent popular afirma que el dret de manifestació i de lliure expressió no ha de xocar amb els drets dels altres, i que, "a Barcelona, una persona es pot manifestar però no acampar sempre que vulgui en qualsevol lloc". Fernández Díaz ha afegit que una cosa és concentrar-se i "una altra cosa és acampar en espais públics limitant la mobilitat" de la resta de barcelonins.

 

Anar al contingut