L'alcalde de Flix, Marc Mur, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
L'alcalde de Flix, Marc Mur, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Flix

L'alcade, els quatre regidors i tots els militants de Flix oficialitzaran dijous la seva baixa del PSC

L'alcade de Flix, els quatre regidors socialistes i tots els militants del partit del municipi oficialitzaran dijous la seva baixa del PSC, segons han anunciat aquest dimarts. En un escrit lliurat al registre d'entrada de l'Ajuntament, els regidors assenyalen que "el PSC d'avui no és el PSC al qual nosaltres ens vam comprometre a representar al municipi. Ara el PSC està donant l'esquena a tots els ciutadans de Catalunya que creuen en el dret a decidir i volen exercir el dret a votar".

RedaccióActualitzat

L'alcalde, Marc Mur, i els quatre regidors del PSC a l'Ajuntament de Flix oficialitzaran la seva marxa del partit en el ple municipal d'aquest dijous. "Es pot dir que, a partir de dijous, l'agrupació del PSC de Flix deixa d'existir", ha explicat en roda de premsa Mur, a qui en les properes setmanes seguiran tots els militants del poble.

Mur, que ja havia anunciat que no es tornaria a presentar a unes eleccions municipals sota les sigles del PSC i al gener va dimitir com a membre de la direcció del partit, ha afegit que "ja fa molts mesos" que el seu malestar s'ha fet patent i que "ha arribat un punt en què ja no podem seguir representant les sigles del PSC".

Mur ha insistit que la baixa "no és una cosa nova" perquè "de tots és sabut que la distància entre els regidors i militants de Flix respecte a la direcció cada vegada s'ha eixamplat més". De fet, Mur va assistir a la Via Catalana i també va signar la "Crida socialista pel referèndum", en suport als tres diputats que van trencar la disciplina de vot en la votació sobre la consulta.

El PSC va guanyar les darreres eleccions municipals a Flix amb cinc regidors i al poble hi ha al voltant d'una quarantena de militants, "que en les properes setmanes certificaran la seva baixa". En un escrit lliurat al registre d'entrada de l'Ajuntament, els regidors assenyalen que "el PSC d'avui no és el PSC al qual nosaltres ens vam comprometre a representar al municipi. Ara el PSC està donant l'esquena a tots els ciutadans de Catalunya que creuen en el dret a decidir i volen exercir el dret a votar".

Lucena: "Fa molt temps que s'ha declarat a favor de la independència"

El portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, considera que l'alcalde de Flix abandona el partit perquè se sent més "confortable" votant altres opcions polítiques obertament independentistes. Lucena, que assegura entendre "perfectament" la decisió, creu que Mur no ha tingut la "paciència suficient" per forçar un canvi de parer de la "majoria" del partit i, davant d'aquesta constatació, ell i els quatre regidors del grup municipal han decidit abandonar la formació. "Fa molt temps que s'ha declarat a favor de la independència", ha dit el portaveu parlamentari.

 

Anar al contingut