Vic

L'alcadable d'ERC a Vic plega i crida a una dimissió massiva, també de la cúpula nacional, pels mals resultats

La davallada electoral d'ERC a Vic, on van passar de 4 a 2 regidors, els mateixos que va guanyar la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), ha portat diversos membres de l'executiva local a dimitir. L'alcadable, Àngel Andreu, ha anunciat la seva renúncia en una roda de premsa en què han demanat a la cúpula nacional d'Esquerra que segueixi el seu exemple i també dimiteixi. Andreu s'ha queixat de la divisió interna dels republicans vigatans, de la falta de suport de la cúpula de la formació i ha atribuït la pèrdua de vots al fet d'haver convertit José Montilla en president de la Generalitat.

Actualitzat
El cap de llista republicà, Àngel Andreu, ha justificat la seva renúncia per la divisió interna de l'executiva local i la decepció que, diu, li ha provocat la cúpula nacional. Andreu ha criticat durament l'actitud del president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, de qui ha dit que "me l'han presentat set vegades i encara no em coneix, i l'última vegada, al Vigatà, va marxar corrents".

També ha estat blanc de les seves crítiques el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, de qui ha dit que, quan li van presentar, "em va donar la mà i de seguida em va girar l'esquena i vaig veure que tenia l'esquena molt ampla i la clatellina bastant pelada".

Un cop es faci efectiva la dimissió d'Andreu, assumirà les regnes del partit la número 2, Gràcia Ferrer.

La crisi d'ERC a Vic no és l'única del partit després del 27-M. A Matadepera, l'alcadable republicà, Jordi Comas, va anunciar ahir que dimitia, però avui ha reconsiderat la decisió després d'haver rebut el "suport unànime" de l'assemblea local. Comas liderava el tripartit entre ERC, PAM i PSC, però ara CiU ha tingut majoria absoluta.

I a Berga, l'alcadable, Josep Xoy, també ha anunciat que renunciarà a prendre possessió del càrrec de regidor, després d'haver passat de tres representants a només un.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut