L'Akasvayu supera el DVK (91-83) amb un sensacional Gasol i l'eliminatòria es decidirà a Badalona

En un partit apassionant, els gironins han aconseguit una gran victòria en el duel català dels quarts de final de l'ACB. Una vegada més, Marc Gasol ha fet una exhibició: amb 25 punts, 10 rebots i 8 assistències, s'ha quedat a només dues passades d'aconseguir un triple doble. La Penya, en canvi, ha trobat a faltar l'aportació de la seva gran estrella, Rudy Fernàndez, que s'ha quedat en tan sols 10 punts. Demon Mallet, amb 22 punts, ha estat el jugador més encertat dels d'Aíto. Decidirà Badalona.

L'Akasvayu, conscient que s'ho jugava tot, ha sortit al parquet amb molta agressivitat, tant en defensa com en atac. Marc Gasol, l'MVP de la fase regular de la Lliga, ha fet un primer quart immaculat, amb 8 punts sense errades en el tir, 5 rebots i 15 de valoració. El DVK abusava del llançament exterior, tot i que només Mallet es mostrava encertat des de la línia dels 6,25. Rudy Fernández, en canvi, no ha trobat el seu ritme de joc en aquest primer quart, que ha acabat amb avantatge dels gironins (21-17).

La Penya, però, ha aprofitat els primers minuts de descans de Marc Gasol per anivellar el partit gràcies a 8 punts pràcticament consecutius de Ricky Rubio. Al descans s'hi ha arribat amb tot per decidir (40-41).

Els d'Aíto han anat a buscar el partit des del xiulet inicial de la segona part. Rudy i Barton han afinat la punteria des de la línia de tres punts, i Demon Mallet continuava encertadíssim. Però Marc Gasol no estava disposat a dir adéu a la seva extraordinària temporada prematurament. El pivot de l'Akasvayu ha mantingut el seu equip en el partit fins que els seus companys del perímetre han afinat la punteria. Al final del tercer període s'hi ha arribat amb avantatge dels locals (66-61).

Sada i San Emeterio, els dos principals escuders de Gasol, han assumit la seva quota de protagonisme en el període decisiu, però han estat cinc punts consecutius de l'americà Erik Daniels els que han situat en el marcador una distància decisiva a poc més d'un minut per al final (86-79). Hi haurà tercer i definitiu partit dimarts a Badalona.

El TAU-Pamesa també tindrà tercer partit

L'eliminatòria entre el TAU de Vitòria i el Pamesa València també es decidirà en el tercer partit. El TAU ha tingut el partit i la classificació a la mà al començament del segon període, quan ha arribat a guanyar de 15 punts (27-42). Però un tercer quart espectacular dels del perímetre valencià han fet possible la remuntada. Williams (29) i Douglas (25) han anotat més de la meitat dels punts del seu equip, que ha acabat guanyat amb un marcador poc habitual en els "play-offs": 100-95. Dimarts, partit decisiu al Fernando Buesa Arena de Vitòria.