L'Akasvayu Girona guanya a Fontajau, però la Penya i el Ricoh perden a casa

El DKV Joventut ha perdut el liderat de l'ACB -que obté el Winterthur Barça-, després de caure derrotats per primera vegada aquesta temporada a l'Olímpic de Badalona davant el Tau Ceràmica, en un partit molt igualat que ha acabat 78-83. Per la seva banda, l'Akasvayu Girona ha sumat la segona victòria a Fontajau davant el Gran Canària, per 91-80. En canvi, el Ricoh Manresa ha perdut per un punt de diferència davant el Pamesa València (77-78) a la seva pista, en un matx també molt equilibrat.

A l'Olímpic de Badalona, el DKV Joventut i el Tau Ceràmica han disputat un partit igualadíssim, alhora que emocionant, ja que fins al darrer minut no s'ha decidit el guanyador. El jugador del Tau, el serbi Predrag Drobnjak ha estat fet un partit extraordinari convertint-se en el màxim anotador amb 23 punts. Un altre destacat dels bascos ha estat l'argentí Luis Scola amb 21 punts. La igualtat ha estat present en cada minut de partit. Tot i això, la Penya ha aconseguit acabar el primer quart de partit amb un avantatge de cinc punts, 28-23. En el segon període, els dos equips han marxat al descans amb un empat, 39-39, ja que els d'Aíto García Reneses han fallat en els intents en la línia de triple. El Tau Ceràmica ha aprofitat les errades en defensa del seu rival per situar-se amb un 58-61 en el tercer quart. En el darrer quart de partit, el Tau s'ha pogut col·locar amb sis punts d'avantatge respecte al DKV Joventut, la màxima que ha aconseguit l'equip basc durant el partit. Aquesta diferència ha estat clau perquè els bascos trenquessin la igualtat que s'havia vist fins aleshores per acabar-se adjudicant la victòria per 78-83. La derrota li ha suposat a la Penya perdre el liderat. Per la seva banda, l'Akasvayu Girona s'ha imposat al Gran Canaria en l'últim quart. Raül López i Fran Vázquez han estat els homes clau del conjunt gironí, que finalment s'ha imposat per 11 punts de diferència. L'exentrenador del Ricoh Manresa Ricard Casas ha donat un disgust a l'afició del Nou Congost. Malgrat els encerts de Ricci i Maravic, els valencians han capgirat el marcador en els últims minuts i han acabat guanyant de 1 punt. El barcelona que des de feia dos anys no anotava 100 punts ha apallisat l'Estudiantes i continua imbatut.