Barcelona

L'Ajuntament diu que Emin Capital s'ha precipitat i deixa el projecte d'hotel a la torre Agbar en suspens

L'Ajuntament de Barcelona admet que el certificat d'Emin Capital dóna dret a presentar la sol·licitud de llicència però això no garanteix que l'hotel s'acabi fent

RedaccióActualitzat

El projecte d'hotel de la torre Agbar continua en suspens. L'Ajuntament de Barcelona diu que no està disposat a canviar el seu model de turisme i posa en dubte l'excepció administrativa presentada pel grup inversor Emin Capital.

Aquest divendres, els propietaris de l'Agbar van emetre un comunicat en què anunciaven que podrien tirar endavant l'hotel. L'Ajuntament, en una nota, explicava que "no hi havia cap tracte de favor", però admetia que "per imperatiu legal" haurien de permetre tirar endavant el projecte.

Ara, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, matisa la postura de l'ajuntament i puntulitza que tot i que la torre Agbar no està afectada per la moratòria, el consistori pot tombar el projecte d'hotel que presentin.

"El que permet el certificat és que presentin una sol·licitud de llicència. Això és el que diu la llei i això és el que pot fer ara Emin Capital. Per això diem que Emin Capital s'ha precipitat"

És a dir, segons el consistori, amb el document, els propietaris poden iniciar els tràmits per demanar la llicència, però, un cop presentada, l'ajuntament estudiarà el projecte i decidirà si els concedeix el permís.

A la pràctica això suposa que l'hotel queda en suspens i que la seva construcció depén de l'ajuntament. Sanz assegura que no acceptaran "pressions de cap tipus".

Aquesta versió topa amb la dels propietaris, que donaven per fet la construcció de l'hotel. Divendres, Emin Capital fins i tot va aturar la mesura d'apagar la torre com a estalvi i en protesta per la postura de l'Ajuntament. Aquest divendres al vespre, la torre Agbar es va il·luminar, tot i que havia de ser el primer dia amb els llums apagats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut