El bisbe de Solsona, escridassat a Tàrrega (ACN)
El bisbe de Solsona, escridassat a Tàrrega (ACN)
Solsona

L'alcalde de Solsona diu que el bisbe s'està pensant si rectifica la glossa homòfoba

El col·lectiu LGTBI demana a la Generalitat que obri un expedient sancionador a Novell per la glossa en què insinuava que l'homosexualitat era conseqüència de la falta d'una figura paterna a la família

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Solsona ha demanat al bisbe de Solsona, Xavier Novell, que rectifiqui per la glossa dominical de fa una setmana en què insinuava que l'homosexualitat era conseqüència de la falta d'una figura paterna a la família. L'alcalde, David Rodríguez, l'hi ha demanat al bisbe en una reunió privada i Novell ha contestat, segons l'alcalde, que es prendrà el seu temps per respondre i rectificar o no.

L'alcalde també ha assegurat que portarà el cas al ple i que no prendrà cap mesura fins que el bisbe respongui:

"Hi ha massa silencis que em preocupen, però ni que vegi la possibilitat que es pogués perdre, la penso portar al ple, que cadascú es mulli i quedi retratat".

Tot plegat, quan el col·lectiu LGTBI ha demanat que la Generalitat obri un expedient sancionador al bisbe de Solsona per la glossa, unes declaracions que, segons la Generalitat, no incompleixen la llei, però posen de relleu la ignorància del bisbe envers la diversitat familiar. Aquest diumenge, després d'oficiar unes confirmacions, el bisbe va haver de sortir de l'església parroquial de Tàrrega escortat per la policia, i enmig de crits i xiulades del col·lectiu de gais i lesbianes que s'hi concentraven a les portes.

Segons han explicat a TV3, el Front d'Alliberament Gai i l'Observatori contra l'Homofòbia demanen que s'apliqui la llei contra l'homofòbia aprovada pel Parlament el 2014. Portar a terme actes que comportin l'aïllament, el rebuig o el menyspreu públic cap a persones per causa de l'orientació sexual es considera, segons la llei, una infracció lleu i podria acabar amb una sanció d'uns 600 euros.

Tot plegat arriba en la vigília que el ple municipal de Cervera debati i voti declarar el bisbe de Solsona persona no grata.

Anar al contingut