Protestant a la sala de plens, on s'ha aprovat una moció del PSC contra l'1-O
Protestant a la sala de plens, on s'ha aprovat una moció del PSC contra l'1-O
Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona aprova una moció del PSC contra l'1 d'octubre

Ho ha fet amb el suport de Ciutadans, el PP i una regidora del grup de no adscrits, enmig de la protesta d'unes 200 persones que omplien la sala de plens

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest migdia una moció del PSC contra el referèndum independentista de l'1 d'octubre. Ho ha fet amb el suport de Ciutadans, el PP i una regidora del grup de no adscrits (17 vots), enmig de la protesta d'unes 200 persones que omplien la sala de plens. Hi han votat en contra el regidor de Cultura, Josep Maria Prats (de l'antiga Unió) que avui estrenava les sigles d'Units per Avançar, la CUP, el PDeCAT, ICV-EUiA i ERC, en total deu vots.

La portaveu de l'equip de govern municipal (PSC-PP-Units per Avançar), la socialista Begoña Floria, ha estat la ponent de la moció que ha demanat "protegir" els funcionaris d'"una iniciativa sense cobertura legal". També ha sol·licitat a la Generalitat que faci una petició oficial al consistori per escrit, per poder requerir un dictamen als serveis jurídics municipals.

Una part dels 200 concentrats han pogut entrar a primera hora, però l'altra part dels manifestants han quedat fora perquè ja no cabien a la sala de plens. Després de queixar-se durant mitja hora, finalment els han deixat entrar. També hi havia manifestants que portaven una bandera espanyola que exhibien a les dependències municipals per fer costat a la moció. Abans, tots els regidors han pogut entrar tranquil·lament entre els manifestants.

El PSC va denunciar pressions

Aquest dijous, Begoña Floria denunciava les pressions rebudes per retirar la moció i criticava les manifestacions per considerar-les antidemocràtiques:

"El grup municipal ha rebut pressions per terra, mar i aire. Hi ha una pressió ambiental que ha arribat al punt de fer trucades personals per retirar una moció. Em sembla inacceptable des del punt de vista democràtic. Faig una crida a la responsabilitat."

El coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana a Tarragona, Carles Xavier Gómez, responia que manifestar-se és ben legítim:

"Des de quan les concentracions són antidemocràtiques? És que el partit socialista no sembla que sigui el que era. És una concentració simplement per reivindicar un dret inalienable i democràtic que és votar. Més democràtic que votar ja no sé què hi ha (...) La prova és que votaran i tirarà endavant la moció amb el suport del PP i Ciutadans. Amb això ja no cal dir res més.

El rebuig a aquesta moció també ha estat firmat per 170 funcionaris municipals en el manifest "No en el nostre nom", en què es critica que els utilitzin políticament en aquesta moció.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut