Imatge d'una torre elèctrica al municipi de Sort. Al fons es veuen edificis de la localitat. Imatge del 31 d'octubre del 2017. (horitzonta…
Imatge d'una torre elèctrica al municipi de Sort. Al fons es veuen edificis de la localitat. Imatge del 31 d'octubre del 2017. (horitzontal)

L'Ajuntament de Sort aprova una taxa pel pas del cablejat elèctric de les línies d'alta tensió pel municipi

ACN Sort.-L'Ajuntament de Sort ha aprovat una taxa municipal per l'estesa aèria sobre sol públic de cablejat elèctric. Amb aquesta taxa el consistori pallarès ha vist una nova possibilitat d'aconseguir més recursos econòmics pel municipi. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que aquesta taxa s'aplicarà el 2018 i suposarà uns ingressos d'uns 14.000 euros per l'ajuntament. L'import l'haurà d'abonar la companyia Red Eléctrica de España. Monterde ha afegit que es tracta d'una ordenança reguladora de la taxa per la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local. Ara, s'obre un període de 30 dies per presentar al·legacions a aquesta taxa, abans de la seva aprovació definitiva.

Aquesta mesura s'ha aprovat després que el Suprem permetés cobrar aquesta taxa a les elèctriques i establis que els ajuntaments també poden crear una taxa per a les empreses que compten amb xarxes que travessen el terme municipal, però que no van directament vinculades a la prestació de serveis al municipi.La taxa va en funció dels quilòmetres de cablejat elèctric que sobrevolen el municipi i depenent de la categoria del terreny pel qual passa.

Anar al contingut