Foto d'arxiu de la presència de l'Ajuntament de Solsona al Corpus. Imatge publicada 6.06.2017. Pla general. (Horitzontal).
Foto d'arxiu de la presència de l'Ajuntament de Solsona al Corpus. Imatge publicada 6.06.2017. Pla general. (Horitzontal).

L'Ajuntament de Solsona acorda no participar a la processó de Corpus i tanca la polèmica per les declaracions del bisbe

ACN Solsona.-L'Ajuntament de Solsona deixarà de participar com a institució a la processió del Corpus, l'acte que s'enllaça amb la missa del diumenge de la festivitat i que precedeix els ballets tradicionals de la plaça Major. La decisió, que s'ha pres en una reunió de l'alcalde i els portaveus municipals, ha estat consensuada pels grups d'ERC, el PSC i Alternativa per Solsona-CUP, però sense el suport de CiU. L'alcalde, David Rodríguez, a través d'un comunicat assegura que el canvi en la participació de la corporació local a les celebracions religioses del Corpus "queda al marge de l'episodi viscut aquests dies arran de la glossa del bisbe", tot i que ha admès que "s'ha precipitat un debat que havia quedat latent" i que, a més, és congruent amb la laïcitat de la institució. Tot i això, Rodríguez ha destacat que "no s'ha d'interpretar aquest canvi com un càstig al bisbe per les seves manifestacions". La decisió del consistori ja es farà evident en la propera festa, que tindrà lloc el 18 de juny.

A partir d'aquest any, doncs, en finalitzar la missa de la catedral, els regidors podran visitar a títol individual la catifa de flors que elabora l'Agrupament Escolta Pare Claret a la plaça de Palau, abans de la pujada en comitiva des de la catedral fins a la plaça Major per assistir a l'exhibició de les danses tradicionals.Segons ha explicat l'Ajuntament de Solsona, en el pròxim Ple caldrà modificar l'article 12 del Reglament de protocol, honors i distincions, que fa referència al Corpus i la Festa Major per suprimir la referència a la visita a la catifa en processó. Aquest mateix article especifica que "l'assistència dels regidors als actes litúrgics és opcional i en cap cas preceptiva, reflectint la llibertat religiosa dels membres de la corporació".

Anar al contingut