Saragossa

L'Ajuntament de Saragossa bloqueja el calendari solidari dels Bombers per sexista

El consistori considera que "idealitza els cossos musculats"

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Saragossa paralitza el calendari solidari dels Bombers per sexista i epr mostrar cossos masculins que no es corresponen amb els de la majoria.

Tot i que ja s'havien fet les sessions de fotografia, des de l'Ajuntament es neguen que el logotip, els materials o les instal·lacions municipals surtin en un calendari que "idealitza els cossos musculats" i que promouen uns valors de "força i virilitat" com a model d'èxit social.

Alberto Cubero, regidor de Saragossa en Comú i responsable de Serveis Públics de l'Ajuntament, assegura que el plantejament del calendari no es correspon amb les polítiques de gènere del seu govern:

" Igual que no posaríem el logo municipal en un cartell on hi surti una dona amb mides 90-60-90 i el cos en una posició insinuant, no ho podem fer en aquest cas"

Cubero ha assenyalat "la frustració i la inseguretat" que suposa per a homes i dones enfrontar-se amb els rols culturals de bellesa de la societat i ha recordat la responsabilitat de les administracions públiques per mostrar altres punts de vista.

Els organitzadors del calendari, si volen el suport de l'Ajuntament de Saragossa, hauran de modificar la temàtica del calendari.

L'Ajuntament entén la tasca social i solidària del calendari, però no n'accepta la forma.

" No tot s'hi val, que venguin més mostrant un model de cos no ho justifica"

La recaptació de la seva venda es destinarà a l'ONG Dona "Médula Aragón", que fa campanyes per conscienciar de la importància d'augmentar les donacions.

La propera setmana hi haurà noves trobades entre les parts per mirar d'acostar posicions.

Anar al contingut