Iñaki Urdangarin, duc de Palma, amb dos dels seus fills al Palau Sant Jordi, on té lloc el Mundial d'handbol (Foto: EFE)
El duc de Palma, acompanyat de dos dels seus fills, en un partit del Mundial d'handbol al Palau Sant Jordi (Foto: EFE)
Palma

L'Ajuntament de Palma demana a Urdangarin o a la Casa del Rei que torni els diners presumptament defraudats

L'Ajuntament de Palma ha donat llum verda perquè Iñaki Urdangarin o la Casa del Rei tornin els diners públics suposadament defraudats si es prova judicialment que les despeses dels dos convenis investigats en el "cas Nóos" no estaven justificades.

RedaccióActualitzat
La comissió d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest divendres -amb els vots a favor del PSM-IV-ExM i el PSIB, i l'abstenció del PP- que el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, o en el seu defecte la Casa del Rei, "assumeixi el compromís clar i contundent de tornar els diners públics presumptament defraudats, si finalment es demostra judicialment la falta de justificació de les despeses dels dos convenis investigats" en l'anomenat "cas Nóos". Aquesta qüestió s'haurà de votar ara en el ple municipal.

En canvi, el vot contrari del PP ha impedit l'aprovació dels altres dos punts relacionats amb Iñaki Urdangarin proposats pels nacionalistes. En un d'aquests punts es plantejava la recuperació del nom oficial de La Rambla en lloc de la denominació actual de Rambla dels Ducs de Palma. Tampoc no ha prosperat la proposta d'instar la Casa del Rei a retirar el títol honorífic de duc de Palma a Iñaki Urdangarin.

En relació amb el "cas Nóos", aquest divendres l'assessor personal de les infantes Cristina i Elena, Carlos García Revenga, ha emès un comunicat en què afirma que vol ser ell mateix qui expliqui al jutge la relació que va mantenir amb els ducs de Palma mentre va exercir el càrrec de tresorer de l'institut, a través del qual Iñaki Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, haurien desviat, presumptament, diners públics a les seves empreses privades.


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut