Mont-roig del Camp

L'Ajuntament de Mont-roig obliga el Centre Miró a desallotjar la seu del Centenari de l'arribada de l'artista al municipi

Amb motiu del centenari de l'arribada de Joan Miró a Mont-roig del Camp, al Baix Camp, tant la Comissió creada per dur a terme les activitats de la celebració com l'Ajuntament han decidit enclavar la seu del Centenari a l'Església Vella de Mont-roig, un edifici de titularitat pública i un emplaçament emblemàtic que ocupava fins ara l'entitat local privada Centre Miró, que aquest mes l'haurà de desallotjar en contra de la seva voluntat.

Actualitzat
L'església vella de Mont-roig del Camp és la seu del Centre Miró, gestionat des del 2004 per l'entitat local del mateix nom. Aquest mes l'hauran de desallotjar per ordre de l'Ajuntament, amo de la nau. El motiu és l'organització de l'acte central del centenari de l'arribada de Miró al poble: una exposició d'escultures de l'artista.

Per això, el consistori ha demanat a l'entitat recuperar aquest espai abans del mes d'abril, una petició que l'Ajuntament del municipi del Baix Camp s'ha vist obligat a formalitzar a través del trencament del conveni que tenia amb l'associació, que s'havia negat a abandonar voluntàriament l'edifici.

De moment no està clar què passarà després de l'exposició, a l'estiu. Tampoc no hi ha dates ni pressupostos per convertir la masia de Joan Miró de Mont-roig en un museu obert al públic, amb obres originals i alguns dels objectes personals que va deixar al mas abans de morir. L'Ajuntament, però, sí que disposa del compromís de la família de llogar-li la masia durant 50 anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut