Igualada

L'Ajuntament de Masquefa aprova per unanimitat adscriure's a la vegueria de Barcelona

El ple de l'Ajuntament de Masquefa, celebrat aquest dijous al vespre, ha aprovat per unanimitat dels grups polítics (CiU, PSC, PP, ERC i Entesa per Masquefa) una moció que demana passar de la vegueria de la Catalunya Central a la de Barcelona. L'alcalde, Xavier Boquete, considera que els ciutadans han d'estar representats allà on tenen els serveis, i aquests sempre han estat dins de l'àmbit metropolità i no al central. En temes de salut, educació, el jutjat i les oficines de treball, Masquefa té com a referència Martorell i no Igualada.

Actualitzat
El municipi de Masquefa està situat al sud de la comarca de l'Anoia, a tocar de Sant Esteve Sesrovires, que pertany a la comarca del Baix Llobregat, i de Sant Llorenç d'Hortons, municipi inclòs a la comarca de l'Alt Penedès.

Segons ha explicat Boquete, el projecte de llei de vegueries diu que l'adscripció a les vegueries pot ser "per municipis limítrofs" i si "l'acord de ple supera els dos terços es pot demanar el canvi".

Les distàncies també són un "obstacle" per als ciutadans de Masquefa. Boquete ha afirmat que del municipi a Barcelona tenen prop de 30 quilòmetres; en canvi, de Masquefa a Manresa n'hi ha 70, i a Vic, 130. Segons Boquete, si les vegueries es creen per oferir serveis de proximitat, en el cas de Masquefa "no es compleix".

L'alcalde ha destacat que la intenció del municipi no és marxar de la seva comarca, l'Anoia, ja que "no qüestionen l'àmbit comarcal".
Anar al contingut