Pla general del carrer de Saleses de Manresa, on aquest dimecres s'està millorant el paviment, amb el regidor Jordi Serracanta. 28 d'agost…
Pla general del carrer de Saleses de Manresa, on aquest dimecres s'està millorant el paviment, amb el regidor Jordi Serracanta. 28 d'agost del 2018. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Manresa destina mig milió d'euros a la millora de 16 calçades

Actualitzat

ACN Manresa.-L'Ajuntament de Manresa destinarà mig milió d'euros a la millora de les calçades de 16 carrers de la ciutat. L'actuació, que s'emmarca en el pla de Millores de l'Espai Urbà, preveu que al llarg de la setmana es realitzin millores als carrers Saleses, Circumval·lació, Sèquia, Fra Jacint Coma i Galí, Sant Fruitós, l'avinguda Bases de Manresa i el solar del carrer Dama i el carrer Dama. Prèviament, al llarg d'aquest mes d'agost, el consistori ha arranjat el paviment dels carrers Guimerà, Passeig Pere III, Primer de Maig, Sant Cristòfol, Viladordis, Xup i la carretera del Pont de Vilomara. Després d'aquests treballs, segons ha anunciat el consistori, s'actuarà en voreres i parcs infantils; entre ells, el de la plaça Espanya, que és el que està més deteriorat. La previsió és que s'iniciïn a l'octubre i es facin durant el darrer trimestre de l'any.

Les actuacions de pavimentació estan adreçades a resoldre les irregularitats acusades de la calçada, tant a conseqüència del seu desgast per l'ús com sobretot de l'obertura de rases per diferents serveis en els darrers anys.La inversió global de les actuacions del pla de xoc per aquest 2018 és de gairebé un milió d'euros: 478.688 pertanyen a les dues fases d'asfaltatge de calçades que es fa aquest mes; 200.000 a la millora dels parcs; i la resta als treballs en les calçades i voreres.Intervencions el 2019El regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta, ha avançat que "durant l'any que ve, des del consistori se seguirà prioritzant el manteniment de la ciutat, amb l'objectiu d'anar posant al dia els carrers més deteriorats i compensar les poques actuacions que, a causa de l'escàs pressupost, s'havien pogut fer en manteniment de carrers durant alguns anys".El pla de Millores de l'Espai Urbà arriba després de l'auditoria de l'Espai Públic que, ara fa dos anys, va posar de manifest que calia una actuació de prop de 15,6 milions d'euros a la ciutat.Afectacions viàriesAmb motiu dels treballs que es duran a terme aquesta setmana es produiran algunes afectacions viàries. Aquest dimarts està tallat el trànsit de vehicles el carrer Saleses i El Passatge Puig es regula en cul de sac amb accés i sortida des de l'Avinguda Francesc Macià. També s'ha restringit l'àccès als vehicles al carrer Circumval·lació, entre Guimerà i Canyelles; i el carrer Era Firmat, a l'alçada del carrer Bonsuccés.Dimecres i dijous les alteracions afectaran els carrers Sèquia, entre Cerdanya i Rosselló; Fra Jacint Coma i Galí, entre Montcau i Germà Isidre; Sant Fruitós, entre Bruc i Pujolet; i l'avinguda Bases de Manresa, entre plaça Prat de la Riba i Camí del Colomer, i entre el carrer Llibertat i la plaça de la Creu.Finalment divendres, es duran a terme els treballs al sector del carrer Dama, pel que s'hi prohibirà l'estacionament i el trànsit de vehicles entre els carrers Joc de la Pilota i Llussà.

Anar al contingut