La mesquita del carrer del Nord de Lleida el dia de la seva reobertura
La mesquita del carrer del Nord de Lleida el dia de la seva reobertura
Lleida

L'Ajuntament de Lleida manté el tancament cautelar de la mesquita

L'Ajuntament de Lleida ha decidit mantenir el tancament cautelar de la mesquita del carrer Nord fins que els responsables no presentin més garanties de no tornar a superar l'aforament. El local està clausurat des del 14 de setembre. De moment, doncs, encara no es parla de tancament definitiu de l'oratori, que ja s'ha precintat dues vegades per haver superat l'aforament permès, fixat en 240 persones. Ara està tancat des del 14 de setembre, arran de la inspecció que la Guàrdia Urbana va fer el dia 6, i que va comptabilitzar 612 persones.

Actualitzat
L'Ajuntament de Lleida ha emès un decret que confirma que ha decidit "mantenir la mesura cautelar de tancament provisional de la mesquita Ibn Hazn", la més concorreguda de la ciutat i que es troba situada al carrer Nord. El consistori insisteix que el tancament continuarà "fins que les mesures que proposin adoptar o introduir els seus responsables tinguin prou garanties respecte al compliment de l'aforament màxim autoritzat".

La mesquita va ser precintada per excés d'aforament per segona vegada en dos mesos el passat 14 de setembre, i aleshores l'alcalde, el socialista Àngel Ros, va anunciar que aquest cop el tancament podria ser definitiu.

Prèviament, ja s'havia tancat des del 21 de juliol al 6 d'agost, també per excés d'ocupació. Els responsables de la mesquita van presentar al·legacions.

D'altra banda, el col·lectiu musulmà ha acceptat habilitar una mesquita provisional al polígon, on té previst ubicar una instal·lació prefabricada amb capacitat per a mig miler de persones.
Anar al contingut