Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del PSC
Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del PSC
Barcelona

L'Ajuntament de Lleida cedirà equipaments de titularitat municipal per al nou 9-N

Si el govern va anunciar que obriria locals -sobretot instituts de Secundària- allà on en tingués, ara són els ajuntaments els qui mouen fitxa.

RedaccióActualitzat

A poc a poc el nou 9-N va prenent forma. Més enllà de les tensions entre els partits del bloc pro consulta i el govern, ja hi ha 27.000 voluntaris registrats per participar-hi i ja hi ha punts de votació a gairebé tots els ajuntaments del país. Si el govern va anunciar que obriria locals -sobretot instituts de Secundària- allà on en tingués, ara són els Ajuntaments els que mouen fitxa.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", que el seu ajuntament cedirà equipaments de titularitat municipal per al nou 9-N.

Ros ha explicat que, tot i que el nou 9-N no convenç el PSC, ell és del parer que els consistoris han de facilitar la participació de la gent.

Paral·lelament, a les comarques de Lleida, els alcaldes també han decidit cedir locals de forma massiva. A la Plana, dels 149 municipis, 128 no tenen institut, però tindran local, perquè el cedirà l'ajuntament.

Només hi ha tres municipis sense espai per votar: Gimenells, on governa el PSC, i Almatret i Sant Martí de Riucorb, amb majoria absoluta del PP.

I pel que fa al Pirineu i Aran, hi ha 4 municipis sense local.

Anar al contingut