L'Hospitalet de Llobregat

L'Ajuntament de l'Hospitalet reclama la destitució del "capellà legionari"

Custodio Ballester, rector de la parròquia Immaculada Concepció del barri de Sant Feliu, va fer una missa dedicada a la División Azul, amb símbols nazis i franquistes

RedaccióActualitzat

A l'Hospitalet de Llobregat ja fa temps que veïns i Ajuntament critiquen obertament l'actitud de l'anomenat "capellà legionari". Custodio Ballester és, des de fa 15 anys, el rector de la parròquia Immaculada Concepció del barri de Sant Feliu. De tarannà ultraconservador, cada any treu en processó el Crist de la Bona Mort, custodiat pels legionaris, que entonen càntics militars i van armats.

Fa un mes i mig, el polèmic mossèn va organitzar un homenatge a la feixista División Azul. L'altar i els locals parroquials es van omplir amb uniformes, fotos i banderes de simbologia nazi i franquista. Custodio Ballester es defensa i envia aquest missatge al consistori: "Per què ho diuen a l'Ajuntament? Fins aquí podríem arribar. Si estem en un estat de dret i hi ha una democràcia, que ens deixin actuar, si actuem d'una manera pacífica i cívica."

Francesc Belver, primer tinent d'alcalde a l'Hospitalet, reprova l'actitud del capellà: "Es dedica a fer activitats dins dels locals parroquials que són antidemocràtics i preconstitucionals. Fa exhibició d'elements que res tenen a veure amb la democràcia i el segle XXI". És per això que l'Ajuntament de l'Hospitalet ha demanat l'expulsió d'aquest capellà. És la tercera vegada que el consistori demana a l'arquebisbat que facin fora aquest rector, però ni aleshores el cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach, ni ara Joan Josep Omella no han mogut fitxa.

El bisbe Omella va trucar fa uns dies al mossèn Custodio per dir-li que es moderés amb els seus actes, i el capellà assegura que va ser una conversa distesa, com d'un pare que renya el fill. Però, de moment, el capellà continua al seu lloc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut