L'Ajuntament de les Borges Blanques reobre el trànsit a la plaça de la Constitució i n'anul·la els parquímetres

L'Ajuntament de les Borges Blanques reobre el trànsit a la plaça de la Constitució i n'anul·la els parquímetres

L'Ajuntament de les Borges Blanques reobre el trànsit a la plaça de la Constitució i n'anul·la els parquímetres

Pla general dels regidors de Governació i Urbanisme, Núria Palau i Francesc Mir, respectivament, visitant la plaça de la Constitució, després de finalitzar la millora de paviment. Imatge del 17 de nov

Pla general dels regidors de Governació i Urbanisme, Núria Palau i Francesc Mir, respectivament, visitant la plaça de la Constitució, després de finalitzar la millora de paviment. Imatge del 17 de novembre del 2016. (Horitzontal)

ACN Les Borges Blanques.-L'Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat les obres de millora que s'han dut a terme a la zona de trànsit de la plaça de la Constitució, a causa del mal estat que presentava el paviment. Dimecres ja es va tornar a autoritzar el pas dels vehicles i dels vianants. Aprofitant la reforma, el consistori borgenc ha anul·lat els darrers parquímetres que encara quedaven a la plaça, que es preveu seran retirats en breu. En les pròximes setmanes, l'Ajuntament té previst ubicar a la plaça una nova regulació que permetrà aparcar-hi en horari comercial un màxim de 45 minuts els dies laborables, mitjançant una àrea d'estacionament gratuït de temps limitat, que serà controlada amb uns rellotges indicatius que es repartiran a la població. Aquesta nova àrea d'estacionament limitat, que serà senyalitzada en vermell, també s'estendrà a altres punts del municipi que necessiten disposar de places d'aparcament en rotació, donada la seva proximitat amb zones comercials.

La plaça de la Constitució és un dels punts més emblemàtics i turístics de la capital de les Garrigues i és molt transitada, tant per vehicles com per persones. A causa del seu pas continu el paviment es va anar deteriorant fins a dificultar-hi el trànsit. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha dut a terme una actuació de substitució de la peça d'acabat del paviment continu amb la voluntat que solucioni el problema d'inestabilitat del ferm de forma definitiva. Amb els treballs de poliment d'aquesta setmana, el paviment s'ha deixat amb una tonalitat similar a l'anterior, tal com van decidir els veïns que van participar en la reunió de presentació del projecte de remodelació, segons han apuntat fonts municipals.