Imatge de les obres que s'estan duent a terme per renovar el malmès paviment de la plaça de la Constitució de les Borges Blanques. Imatge del 9…
Imatge de les obres que s'estan duent a terme per renovar el malmès paviment de la plaça de la Constitució de les Borges Blanques. Imatge del 9 de novembre del 2016. (Horitzontal)

L'Ajuntament de les Borges Blanques renova el paviment de la plaça de la Constitució

Actualitzat

ACN Les Borges Blanques.-L'Ajuntament de les Borges Blanques està duent a terme obres de millora a la zona de trànsit de la plaça porxada de la Constitució, ja que el paviment d'aquesta presentava una sèrie de patologies derivades del pas continu de vehicles que requerien una actuació urgent. Fins al moment, el consistori hi havia dut a terme una sèrie d'actuacions que no havien servit per resoldre el problema, per la qual cosa en aquesta ocasió s'ha plantejat la substitució de la peça d'acabat del paviment continu. L'equip de govern confia que aquesta actuació sigui definitiva i permeti posar fi a la problemàtica del terra inestable de la plaça. Les obres de reparació del ferm, que compten amb un pressupost de 61.047,55 euros (IVA inclòs), van començar dilluns i està previst que acabin aquest divendres, quan la plaça es reobrirà al trànsit.

Pel fet que la plaça és un dels punts més cèntrics i turístics de les Borges Blanques i està molt concorreguda, el paviment d'aquesta està sotmès al pas continu de vehicles, fet que provoca el descollament de les peces del paviment i, conseqüentment, dificulta el transit tant de turismes com de vianants que han de circular per aquesta via, segons l'Ajuntament.Les obres de renovació del paviment les duran a terme dues empreses diferents, una constructora borgenca i una lleidatana. La primera s'encarregarà d'executar el fresat i retirar les lloses i la base de morter de l'actual paviment de la plaça. La segona, executarà el subministrament, estesa i compactació del paviment continu que ha de substituir l'actual. En total, es repararan uns 1.100 metres quadrats de paviment, pels que s'utilitzaran 1.025 metres quadrats d'aplicació de reg d'adherència amb emulsió, 122 tones de subministrament, estesa i compactació de mescla bituminosa en calent, entre altres elements de construcció com ara el polit desbastat. L'actuació de millora va començar dilluns i està previst que finalitzi divendres d'aquesta setmana, quan ja s'obrirà al transit, a l'espera de dur a terme el poliment de la superfície arranjada que es realitzarà durant la setmana vinent. D'aquesta manera, es deixarà el paviment amb la tonalitat similar a l'actual, tal com van escollir els veïns que van participar en la reunió de presentació del projecte de remodelació.

Anar al contingut