Imatge del solar on s'ubicarà el futur teatre municipal polivalent de les Borges Blanques. Imatge de l'11 d'octubre del 2017. (Horitz…
Imatge del solar on s'ubicarà el futur teatre municipal polivalent de les Borges Blanques. Imatge de l'11 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

L'Ajuntament de les Borges Blanques inicia els tràmits per construir un teatre municipal polivalent

ACN Les Borges Blanques.-La Junta de govern local de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha donat llum verda a l'inici de l'expedient de contractació del plec de clàusules i la convocatòria de licitació de la redacció del projecte bàsic i executiu del teatre municipal polivalent. El nou equipament s'ubicarà en un solar de 1.460,20 metres quadrats de superfície situat al número 33 del carrer de les Borges del Camp. Segons el plec de clàusules, haurà de tenir una capacitat aproximada de 360 seients i flexibilitat d'ús, per a funcionar també com a auditori, sala de ball, entre altres usos firals complementaris. També s'especifica que el futur teatre tindrà una graderia plegable, escenari telescòpic de dos nivells amb acústica variable, un 'office' per a cafeteria, entre altres usos. El cost estimat del projecte serà d'uns 1,75 milions d'euros, IVA inclòs.

La primera tinenta alcalde, Núria Palau, ha defensat que "aquest és un equipament molt necessari per a una capital com les Borges", a més de recordar que era un dels compromisos electorals de l'actual equip de govern. "L'actual congestió i característiques dels pavellons poliesportius, que ara s'utilitzen per a aquests usos, sobrepassen sovint la seva capacitat, i no permeten acollir algunes activitats culturals que requereixen unes característiques concretes com les que tindrà aquest futur Teatre municipal polivalent", ha indicat. Palau ha explicat que amb l'objectiu de disposar "del millor projecte possible", responsables municipals han anat a visitar diversos teatres moderns i amb els equipaments més avançats, i també s'ha creat una comissió assessora integrada per tècnics experts. Pel que fa a les dades econòmiques del contracte del concurs de licitació es fixa en un preu màxim de 88.500 euros més IVA. En relació amb el termini i durada del contracte, es preveu que el projecte bàsic i la llicència ambiental triguin uns 2,5 mesos. Pel que fa a l'estudi de seguretat i salut; els documents de Medi Ambient; el projecte executiu i d'instal·lacions i certificació energètica; equipament; mobiliari i senyalística, inclòs el seguiment de producció i muntatge, el document d'adequació a la llei de prevenció d'incendis i d'espectacles públics i activitats recreatives, el pla d'autoprotecció i l'inicial de conservació i manteniment de l'edifici, la previsió del consistori és que trigui cinc mesos més.

Anar al contingut