L'Alborç
Els propietaris es van penjar tasses de vàter al coll (Foto: JMB/DT)
L'Arboç (Baix Penedès)

L'Ajuntament de l'Arboç atén les protestes dels bars i redacta una nova proposta sobre les taxes de les terrasses

Els propietaris dels establiments havien iniciat una protesta retirant les terrasses i penjant-se tasses de vàter del coll com si fossis taules mòbils. I és que els restauradors de l'Arboç van irritar-se enormement quan l'Ajuntament va anunciar la pujada de la taxa per l'ocupació de l'espai públic, una pujada que consideraven abusiva contra la qual es van queixar decidint, en molts casos, desmuntar la paradeta. Després d'això, l'Ajuntament, que vol explicar-se millor, ha decidit redactar una nova proposta i tornar a parlar amb els restauradors.

RedaccióActualitzat
L'ordenança s'ha d'aprovar en el ple municipal de finals de mes i l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, vol arribar a un acord que satisfaci totes dues parts. Tal com ha explicat, ho faran amb un augment de les bonificacions, sobretot durant l'època d'hivern.

Després de la protesta dels restauradors, que, en conèixer les noves taxes de les terrasses proposada per l'Ajuntament, van retirar totes les taules de les terrasses i hi van col·locar tasses de vàter per simular taules portàtils, sembla que s'ha obert el diàleg entre el consistori i els propietaris dels bars. Reunits tots aquest dissabte, l'alcalde va explicar els detalls de la nova ordenança. Aquesta preveu l'aplicació de bonificacions. I és que, pel que sembla, no havien estat ben explicades als propietaris.

Com ja va apuntar el consistori, el preu per taula no passa de 5 o 9 cèntims d'euros a 1 euro o 1,20 euros, sinó que, amb l'aplicació de les bonificacions, el cost aproximat serà, segons l'alcalde, entre 38 i 49 cèntims d'euro per taula. Però aquesta taxa, diuen els restauradors, "segueix sent excessiva", i Sans s'ha compromès a revisar-la de nou abans que s'aprovi en el ple ordinari previst per a finals de març.

Durant l'hivern, la taxa serà més barata

L'alcalde de l'Arboç ha explicat que augmentaran les bonificacions de manera que, durant la temporada d'hivern, la taxa sigui més barata, i també, que inclouran una tercera categoria per als establiments que queden més lluny del centre del municipi.

En el termini d'una setmana, el consistori presentarà la nova proposta als restauradors. Sans ha assegurat que "hi ha diàleg" i "bona sintonia" entre les parts. De moment, ha recordat, els propietaris dels bars han tornat a treure les taules a les terrasses aquest cap de setmana.
Anar al contingut