Un vigilant del Mercat del Lleó recull minves d'una parada per destinar-les al Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Girona. (horitzon…
Un vigilant del Mercat del Lleó recull minves d'una parada per destinar-les al Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Girona. (horitzontal)

L'Ajuntament de Girona recollirà aliments frescos que no es venen al Mercat del Lleó per a persones necessitades

Actualitzat

ACN Girona.-L'Ajuntament de Girona ha engegat una campanya per reduir el malbaratament alimentari a la ciutat. Es tracta d'una iniciativa pilot a través de la qual, durant tres setmanes, els vigilants del Mercat del Lleó recolliran de les parades col·laboradores aliments aptes per al consum però no per a la venda i que sovint acaben anant a parar a les escombraries. Aquests aliments, que es coneixen com a minves, es portaran al Centre de Distribució d'Aliments (CDA), que els repartirà entre els seus usuaris, derivats per l'equip de serveis socials municipal. Després de la prova pilot, el consistori estudiarà si estén el projecte a altres sectors comercials de la ciutat. Actualment, hi participen 32 de les més de 70 parades del mercat.

L'objectiu de la iniciativa és reduir les minves i aprofitar-les amb finalitats socials. A més a més, es busca prevenir la generació de residus orgànics al mercat i sensibilitzar comerciants i consumidors de la importància de no malbaratar els aliments. Per a la realització d'aquest projecte de recollida d'aliments frescos, l'Ajuntament de Girona ha obtingut una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya. L'acció s'emmarca dins el Pla local de prevenció de residus de Girona, que, entre d'altres, té com a propòsit la lluita contra el desaprofitament alimentari.El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació del consistori gironí, Eduard Berloso, ha assegurat que en funció dels resultats obtinguts en el pla pilot, el projecte podria estendre's a altres sectors comercials de la ciutat. Al Mercat del Lleó, la recollida de minves tindrà lloc dimarts i dijous.

Anar al contingut