Cubells

L'Ajuntament de Cubells ha d'enderrocar un edifici perquè supera l'alçada permesa

L'Ajuntament de Cubells ha d'enderrocar un edifici de set plantes perquè supera l'alçada permesa. Així ho ha dictat una sentència en ferm del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Gairebé la meitat dels pisos estan venuts i en alguns, sense llicència d'ocupació, ja hi viu gent. L'alcalde reconeix que va donar la llicència d'obres sense disposar dels permisos necessaris.

Actualitzat
La sentència en ratifica una altra del 2009 d'un jutjat de Lleida que ja va declarar nul·la la llicència d'obres que l'Ajuntament va donar l'any 2007 al promotor, Rufat Grup Constructor. La sentència ha sorprès molt els inquilins. Cinc dels dotze pisos ja estan venuts i alguns estan llogats, tot i que no és legal viure a l'edifici perquè li falta la cèdul·la d'habitabilitat i la llicència de primera ocupació.

L'alcalde ha reconegut que es va donar la llicència d'obres sense l'informe jurídic ni tècnic, però diu que no ho va fer de mala fe, sinó perquè llavors a l'Ajuntament no hi havia assessor tècnic.

El consistori s'haurà de fer càrrec de les despeses del procés judicial i de la demolició, mentre que el constructor ja ha posat el cas en mans d'un advocat.
Anar al contingut