Cornellà de Llobregat

L'Ajuntament de Cornellà comença a reallotjar alguns dels veïns afectats per l'explosió de gas

Un primer grup de veïns afectats per l'explosió de gas de Cornellà ocuparà des d'avui els pisos de lloguer oferts per l'Ajuntament. Les famílies del bloc més afectat hauran de passar com a mínim sis mesos fora de casa. Tretze famílies més podran tornar a casa d'aquí a dues setmanes. Mentrestant, s'investiga l'origen de la fuita de gas. Els danys materials pugen a més de 6 milions d'euros, i l'Ajuntament de Cornellà vol que la companyia de gas assumeixi part de les despeses.

Actualitzat

L'Ajuntament de Cornellà s'ha reunit amb els regidors i els veïns afectats per coordinar tasques. Es vol enllestir com més aviat millor el rellotjament temporal de les 14 famílies afectades. Les famílies del bloc més afectat per l'explosió, el número 36,  passaran un mínim de sis mesos en els pisos que el consistori posi a la seva disposició, repartits per tota la ciutat i a l'entorn.

El consistori també ha fet una primera avaluació dels danys provocats a l'edifici sinistrat. S'estima que les despeses superen els sis milions d'euros. El volum més important l'assumiran l'empresa asseguradora de la comunitat de propietaris i les mateixes assegurances personals. Pel que fa a la resta, ho estan negocionant l'Ajuntament i Gas Natural.

Segons un portaveu de la companyia, Gas Natural té previst reunir-se aquesta setmana amb representants de l'Ajuntament per abordar la col·laboració econòmica de la companyia amb les famílies afectades per l'explosió de gas, "sense perjudici de les responsabilitats judicials" que se'n derivin.

Investigacions

Mentrestant, la policia científica dels Mossos d'Esquadra continua treballant per intentar trobar pistes de quin va ser l'origen de la fuita. De moment, no descarten cap possibilitat i diuen que els portarà feina per dies. Els veïns volen trobar el culpable i exigeixen responsabilitats.

Segons Gas Natural, no havien tingut cap trucada d'emergència fins la matinada de l'explosió. Les instal·lacions comunitàries van ser revisades ara fa tres anys i no s'hi va detectar cap anomalia i el cap de distribució de la companyia a Catalunya, Àngel Larraga, aposta per deixar treballar els experts abans d'acusar ningú.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut