Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona xifra en 360.000 euros el cost que li va suposar l'apagada

L'Ajuntament de Barcelona ha valorat en 360.000 euros les pèrdues que l'apagada de finals de juliol va causar a les arques municipals. La xifra correspon majoritàriament a les hores extres que es van pagar als membres de Guàrdia Urbana, bombers i serveis de neteja. L'Ajuntament ha tancat l'expedient informatiu sobre l'apagada, que no determina la causa exacta de l'incident, però reparteix responsabilitat entre les companyies Fecsa-Endesa i Red Eléctrica de España. La investigació municipal es remetrà ara a la Generalitat, que és la que té la competència sancionadora. El govern català preveu tenir enllestit el seu expedient la setmana que ve.

Actualitzat

L'expedient informatiu de l'Ajuntament xifra en 360.130,28 euros el cost econòmic de les mesures que va haver de prendre l'Ajuntament per minimitzar els efectes de l'apagada, que va deixar a les fosques 350.000 persones.

El text considera que "no es pot concloure que hi hagi factors externs al sistema elèctric" per explicar la caiguda d'un cable sobre la subestació de Collblanc i el posterior incendi a la subestació de Maragall. I afegeix que, per tant, "les possibles responsabilitats" de l'apagada "correspondrien exclusivament" a les dues empreses elèctriques.

El document també conclou que la informació que han aportat Fecsa-Endesa i REE és "insuficient" i "no permet determinar amb exactitud la causa o causes de l'incident", de manera que reclama una "anàlisi més profunda i amb detall" dels orígens de l'avaria.

L'Ajuntament sol·licita a la Generalitat que investigui els fets i imposi les sancions que pertoquin. També planteja que es retirin, soterrin o modifiquin algunes línies i subestacions elèctriques de Barcelona i rodalia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut