L'Ajuntament de Barcelona trasllada a l'OAC la investigació de les presumptes irregularitats de l'IMI els anys 2014 i 2015

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona trasllada a l'Oficina Antifrau de Catalunya la investigació que estava portant a terme de la gestió econòmica i financera de l'Institut Municipal d'Informàtica en els anys 2014 i 2015, corresponents al mandat del govern de CiU. Entre d'altres presumptes irregularitats, s'havien detectat despeses sense suport ni procediment contractual per valor d'1,4 MEUR. El passat 23 de setembre, l'OAC va adreçar una carta a l'alcaldessa demanant informació i documentació referent a diversos procediments emprats per l'IMI, en el marc de la investigació que té oberta l'oficina sobre la gestió dels dos últims exercicis de l'anterior govern municipal. Davant d'aquest requeriment, l'Ajuntament ha decidit enviar tota la informació que havia recopilat i s'ha posta a disposició d'Antifrau. L'auditoria que estava portant a terme l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques del consistori estava ja en la fase final de comprovació i peritatge.

El passat mes de gener, l'Ajuntament va iniciar un procediment especial de control a la gestió financera que s'havia fet a l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) pel que afectava a la facturació 2014-2015, i es va encarregar a l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques l'anàlisi dels procediments emprats per l'anterior govern municipal, estudiar possibles irregularitats i escatir les eventuals responsabilitats que poguessin derivar-se de la realització de despeses sense la corresponent partida pressupostària i sense utilització dels procediments establerts legalment. Aquest informe de control per analitzar irregularitats i esclarir responsabilitats tenia com a instructors de l'expedient responsables d'Intervenció i Serveis Jurídics municipals. L'origen d'aquesta auditoria es remunta a un primer informe dels serveis tècnics de l'IMI, relatiu a l'existència d'una sèrie de factures pendents de pagament emeses per diferents proveïdors a l'institut per valor d'1'4 milions d'euros, per imports no reconeguts en l'exercici corresponent, que responien a acords verbals i que no comptaven amb el corresponent suport ni procediment contractual.CiU ja va defensar la gestió feta al capdavant de l'entitat durant els seus quatre anys de mandat i es va oferir a col·laborar en la investigació oberta.

Anar al contingut