L'Ajuntament de Barcelona va retirar el bust del rei Joan Carles el 2015
L'Ajuntament de Barcelona va retirar el bust del rei Joan Carles el 2015
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, sentenciat a posar el retrat del rei a la sala de plens

El jutjat indica que el govern de Colau està obligat a col·locar el retrat del monarca en "un lloc preferent i d'honor"

Actualitzat

Un jutjat de Barcelona obliga l'Ajuntament de la ciutat a penjar un retrat del rei a la sala de plens del consistori. El jutjat contenciós administratiu número 3 de la ciutat indica que el consistori està obligat a col·locar el retrat del monarca en "un lloc preferent i d'honor" a la sala de plens.

D'aquesta manera, el jutjat ha estimat la demanda interposada per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra el consistori fa gairebé tres anys per no atendre el requeriment que complís el reglament estatal, que obliga a col·locar la imatge del rei, ja sigui en un retrat o en un bust, en un lloc preferent.

La delegació del govern espanyol va requerir la col·locació del bust o la imatge de Felip VI el juliol del 2015, després que el govern d'Ada Colau va retirar el bust del rei Joan Carles.

La sentència no és ferma i l'Ajuntament ja ha presentat un recurs davant del TSJC. Pel consistori, és el plenari el que ha de decidir la simbologia de la sala de plens, que "ha d'atendre els principis democràtics, de catalanitat, de neutralitat religiosa i de respecte a la singularitat històrica i la capitalitat de Barcelona".

La resolució d'ara l'ha fet pública el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que, quan hi va haver aquella polèmica, ja va portar simbòlicament un retrat de Felip VI a la sala de plens.

Anar al contingut