El ple de l'Ajuntament de Barcelona, reunit aquest dijous (ACN)
El ple de l'Ajuntament de Barcelona, reunit aquest dijous (ACN)
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona reconeix com a "legítim" el govern de Carles Puigdemont

El ple ha aprovat una proposició en aquest sentit, però n'ha rebutjat una altra per reconèixer la proclamació de la República Catalana

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous una proposició que reconeix "el govern sorgit de les urnes el 27S com el govern legítim de Catalunya". Aquesta proposició, presentada per ERC, ha rebut els vots favorables d'aquest grup municipal i també els de la CUP, el PDeCAT i Barcelona en Comú.

No ha aprovat, però, una altra proposta de la CUP per "reconèixer la proclamació de la República Catalana aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 d'octubre". Hi han votat a favor les mateixes formacions excepte Barcelona en Comú, que hi ha votat en contra.

Aquests vots s'han afegit als dels regidors de Ciutadans, PSC i PP, partits que han votat en contra de les dues proposicions. Alfred Bosch, que ha presentat la proposició d'ERC, ha assegurat que el cessament del govern català per part de l'espanyol "tindrà efectes sobre Barcelona".

María José Lecha, que ha defensat la proposició de la CUP, ha reclamat a l'alcaldessa Ada Colau que no pot ser "neutral ni equidistant" davant la persecució judicial del referèndum.

ARXIVAT A:
Article 155Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut