Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona reclama a Fecsa-Endesa la retirada de tots els generadors al setembre

Després d'avaluar l'impacte ambiental que provoquen els generadors elèctrics a Barcelona, l'Ajuntament ha requerit a Fecsa-Endesa que acceleri l'aturada i la retirada d'aquests aparells, que han provocat les crítiques dels veïns pel soroll i el fum que fan. De moment, Fecsa-Endesa ja ha desconnectat 45 dels 156 generadors que va posar en funcionament. Tanmateix, l'alcaldessa accidental Barcelona, Imma Mayol, ha explicat que l'objectiu és que al setembre es puguin apagar tots. Així, doncs, s'avança considerablement el primer termini, que s'havia fixat pel febrer.

Actualitzat

Aquest dimarts s'ha desconnectat el generador instal·lat al carrer del Segle XX del barri del Guinardó després de dues setmanes de fum i soroll. Fa dies es van aturar quinze grups electrògens i aquesta setmana se n'apagaran trenta més. En total, 45 generadors dels 156 que es van haver d'instal·lar a Barcelona per assegurar el subministrament elèctric en hospitals, comerços i particulars. Es preveu que a mitjans d'agost se n'hagin aturat 36 més i que a finals de mes ja no en quedi cap en servei.

La retirada es farà progressivament i es preveu completar-la a principis de setembre. Es tracta del calendari a què s'ha compromès Fecsa-Endesa, segons ha explicat l'alcaldessa accidental Barcelona, Imma Mayol.

Preventivament, l'Ajuntament de Barcelona recollirà els grups electrògens que estiguin en millors condicions en dos magatzems del Fòrum i de Montjuïc fins que la ciutat tingui els nivells elèctrics òptims.

El consistori també ha instat l'empresa elèctrica perquè acceleri les obres de reparació de la subestació de Maragall. A mitjans d'agost s'hauria de connectar el cable amb la subestació de Badalona i a finals de mes, amb la subestació d'Urgell.

Finalment, Mayol ha dit que ha demanat als serveis jurídics de l'Ajuntament un informe per saber el nivell de compliment d'aquest calendari que es pot exigir a les companyies elèctriques.

Anar al contingut