La infanta Cristina, en el moment de rebre la medalla de mans de l'alcalde Maragall.
La infanta Cristina, en el moment de rebre la medalla de mans de l'alcalde Maragall.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona rebutja retirar la Medalla d'Or de la Ciutat a la infanta Cristina

ICV-EUiA va decidir portar aquesta proposta a la Comissió de Presidència i Règim Interior del consistori, i ERC hi ha donat suport, però els vots en contra de CiU i PP i l'abstenció del PSC han fet que no tirés endavant. La medalla l'hi van concedir l'any 1997, quan Pasqual Maragall era l'alcalde de Barcelona i Miquel Roca, ara advocat de la infanta, era el cap de l'oposició municipal. Es tracta de la màxima distinció que pot atorgar l'Ajuntament de Barcelona.

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat retirar la Medalla d'Or de la Ciutat a la infanta Cristina, per la seva suposada implicació en el "cas Nóos". ICV-EUiA va decidir portar aquesta proposta a la Comissió de Presidència i Règim Interior del consistori, i ERC hi ha donat suport, però els vots en contra de CiU i PP i l'abstenció del PSC han fet que no tirés endavant.

Els regidors Jordi Martí Galbis (CiU), Gabriel Colomé (PSC) i Àngels Esteller (PP) han coincidit que la infanta no ha estat condemnada i que, per tant, té dret a la presumpció d'innocència, com tots els ciutadans. La iniciativa sorgeix d'un manifest firmat per una cinquantena de personalitats, que Iniciativa va subscriure poc després que la infanta declarés com a imputada davant del jutge Castro.

En aquell moment, el president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, va considerar que hi havia "arguments més que sobrats" perquè "Cristina de Borbó deixi de tenir la medalla". "La seva trajectòria des que l'hi van concedir fins ara està molt lluny dels valors de referència per a la ciutat, i més en un moment de crisi", afegia.

La medalla l'hi van concedir l'any 1997, quan Pasqual Maragall era l'alcalde de Barcelona i Miquel Roca, ara advocat de la infanta, era el cap de l'oposició municipal. Es tracta de la màxima distinció que pot atorgar l'Ajuntament de Barcelona i pretén distingir aquelles persones físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que hagin destacat pels seus mèrits personals o per haver prestat serveis rellevants a la ciutat.

A diferència del que ha acabat decidint l'Ajuntament de Barcelona, fa un any l'Ajuntament de Palma va retirar la placa de l'avinguda que portava el nom dels ducs d'aquesta ciutat  per la seva presumpta vinculació amb el "cas Nóos".

Anar al contingut