L'Ajuntament de Barcelona rebutja debatre la proposta del govern municipal sobre el 155

El plenari municipal sí que debat i aprova, en canvi, la proposta del PDeCAT i ERC contra el 155 i a favor de l'alliberament de Sànchez i Cuixart

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona no ha pogut debatre avui la proposició de rebuig de l'article 155 presentada pels dos grups integrants del govern municipal, Barcelona en Comú i el PSC. Aquesta proposició instava el Senat a no aplicar el 155 i també rebutjava que es fes una declaració unilateral d'independència.

El debat no s'ha fet perquè la resta de grups -inclosos els independentistes- no han apreciat la seva urgència i, d'aquesta manera, han impedit la celebració del ple corresponent. 

 

Sí que s'ha pogut debatre, en canvi, i s'ha aprovat l'altra proposició contra el 155 que avui es presentava a l'ajuntament. Es tracta de la signada pel PDeCAT i ERC, que no es pronuncia sobre la DUI i demana la posada en llibertat dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

En aquest cas la majoria dels grups municipals -inclosos els independentistes- sí que han apreciat la urgència del plenari. La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor del PDeCAT, ERC, Barcelona en Comú, la CUP i el regidor no adscrit. I hi han votat en contra el PSC, Cs i el PPC.  

Anar al contingut