Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ofereix permisos provisionals a les terrasses de la Boqueria

Seran vàlids mentre no s'aprovi la regulació específica i se'n podran beneficiar fins a 11 dels 23 locals

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha ofert permís provisional per tenir terrassa a 11 dels 23 locals dels porxos de la Boqueria. La setmana passada, la Guàrdia Urbana va retirar les taules i cadires de tres locals perquè no tenien la llicència. Ara, després de reunir-se amb els restauradors, el consistori ha proposat una solució provisional, fins que no s'aprovi una normativa nova per a la zona, als locals que compleixin determinats requisits.

Dels 23 locals que hi ha, només tres tenen llicència de terrassa. Cinc no tenen permís d'activitat, quatre estan tancats i els altres onze tenen llicència d'activitat, però no de terrassa. És per a aquests onze casos que el consistori estudiarà si es poden acollir al permís provisional.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha argumentat que s'ha de "premiar els que ho fan bé" i ha acusat el govern anterior, de CiU, d'una "certa deixadesa" que ha causat "descontrol".

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, ha demanat que el diàleg amb el govern municipal "no s'interrompi" i que es trobin "solucions legals" que permetin "la viabilitat dels negocis i les condicions de seguretat" a la zona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut