Barcelona

L'ajuntament de Barcelona no autoritzarà una acampada de "sense sostre" com la de París per protestar per la falta de vivenda

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha advertit que no autoritzarà una acampada de "sense sostre" procedents de París per protestar per la falta d'habitatge. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Hereu ha assenyalat que la situació dels indigents i els "sense papers" de Barcelona no té res a veure amb la de París i que, a més, l'estratègia política per fer front a la situació en què es troben aquests dos col·lectius "tampoc és la mateixa". D'aquesta manera valora l'alcalde de la capital catalana les intencions del col·lectiu francès Els Fills del Quixot de traslladar-se a Barcelona després haver estat acampats a París des del desembre per denunciar la falta de vivendes dignes.

Actualitzat
Jordi Hereu no entén per què el col·lectiu acampat a París hauria de venir a Barcelona: "No veig per quina raó algú des de París escull Barcelona", ha dit l'alcalde, per a qui la capital catalana té "estratègies que garanteixen la cohesió social" i que "impliquen el tractament personalitzat" dels "sense sostre". La ciutat, a més, actua amb "rigor", segons Hereu, quan es tracta de l'espai públic.

El cap del consistori barceloní ha advocat pel "compliment de la llei municipal", en referència a l'ordenança de civisme, per la qual ha demanat respecte, i ha explicat que l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb les entitats que donen suport als indigents de la ciutat, que s'han desmarcat dels objectius del col·lectiu francès. "No fa falta generar aquest espectacle; aquí no té sentit", ha afegit.

"Els okupes pateixen un procés de degradació"

Hereu també s'ha referit a la situació del col·lectiu okupa a Barcelona. Segons ell, "un moviment que fa deu anys estava arrelat en molts barris de la ciutat ha patit un procés de desarrelament". Per l'alcalde, cada vegada més els okupes passen per un procés de "degradació" que els fa perdre el suport de part de la ciutadania.

L'alcalde s'ha mostrat preocupat pels problemes de convivència que pot generar el moviment okupa. Per això ha anunciat que treballarà perquè cap fenomen social afecti negativament la convivència. "Massa vegades -ha afirmat- l'okupació genera efectes negatius sobre la convivència".

En referència també al fenomen de l'okupació, Hereu ha reclamat més agilitat en els tràmits que ha de fer un propietari per recuperar el seu habitatge.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut